top of page

Vincent Van Gogh Kimdir?

Güncelleme tarihi: 10 May 2022

Vincent van Gogh, bilinen en iyi post empresyonist (yeni izlenimcilik) sanatçılarından biridir. Sanatçı olmadan önce birçok işte başarısız omuştur. Van Gogh, yoğun olarak çalıştığı Japon baskılarından ve gravürlerinden etkilenmiştir. Kardeşinin teşviki ile yaptığı resimler ona ölümünden sonra büyük bir ün getirmiştir. Peki, Vincent van Gogh kimdir?



Hayatı

Vincent van Gogh 1853'te Hollanda'da doğdu. Ailesindeki birçok kişi sanat dünyasında çalıştı. Vincent'ın iki erkek ve üç kız kardeşi vardı. Küçük kardeşi Theo'ya ona en yakın olandı.

Genç bir çocukken çizim yapmaktan hoşlanmasına rağmen, Vincent tam zamanlı bir sanatçı olarak çalışmaya karar vermeden önce başka işler yaptı. Öğretmenlik ve din adamlığı yaptığı işlerden sadece ikisiydi. van Gogh 27 yaşlarına geldiğinde kendini tamamen sanata adamaya karar verdi.


Kariyerinde İlk Yılları

Vincent ilk çizmeye başladığında kalem veya kömür çubukları kullandı. Çalışkan ve fakir insanların resimlerini çizmeyi severdi. İlerleyen zamanlarda yağlı boya kullanarak resim yapmaya başladı.

Kariyerinin bu ilk bölümünde, van Gogh kahverengiler ve koyu yeşiller gibi koyu renkler kullandı. Resimleri genellikle kasvetli veya üzgündü. O dönemde yaptığı en önemli resmi 'Patates Yiyenler'dir. Patates Yiyenler; akşam yemeği için patates yiyen bir köylü ailenin karanlık bir resmiydi.


Vincent ve Kardeşi Theo

Van Gogh hakkında bildiklerimizin çoğu kardeşi Theo'ya yazdığı mektuplardan geliyor. Theo Paris'te bir sanat galerisinde çalışıyordu ve Vincent'ın sanat kariyerini destekledi. Vincent'a para gönderdi ve onu resim yapması konusunda cesaretlendirdi. Theo Vincent'ın resimlerini satmaya çalıştı, ancak o dönemde kimse onları satın almak istemedi.


İzlenimcilik Dönemi

Theo, Vincent'a Paris'te 'İzlenimcilik' adlı yeni bir resim tarzını benimsemesi için öneride bulundu. 1886'da Vincent izlenimciliği keşfetmek için Paris'e taşındı. Ressam Claude Monet, Edgar Degas ve Camille Pissarro gibi ressamlardan etkilendi. Sanatçı Paul Gauguin ile de iyi arkadaş oldu.Bu süre zarfında van Gogh daha parlak renkler kullanmaya başladı. Paris'in sokaklarından, kafelerinden ve kırsaldan konuları boyadı. Ayrıca insanların portrelerini çizmeye başladı. Model bulamadığında, pratik yapmak için kendini resmetti. Bu süre zarfında yirminin üzerinde kendi portresini çizdi.






442 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
Yazı: Blog2_Post

VGOGHVINTAGE

Halkapınar Mah. 1203/11 SK.

No:5-7 İÇ Kapı No :72

KONAK/İZMİR

MEGAPOL

Abonelik Formu

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

Bu sayfanın içeriği telif hakları ile korunmaktadır ve Vgoghvintage'ye aittir. 2016 Yılında Kurulmuştur.

logo_band_colored_1X.png
bottom of page